Over Marijke

MARIJKE KOOLS

mezzosopraan, stem- en ademcoach, ontspanningstherapeut

consulent kunsteducatie en adviseur muziekeducatie P.O.

Marijke is als kind begonnen met vioollessen. Vanaf 1991 studeerde ze klassiek zang aan het Rotterdams Conservatorium bij Trudi Koeleman. Ze volgde lessen en masterclasses bij o.a. Bernard Kruysen, Meinard Kraak, Jard van Nes, Leonie Schoon, Huib Christaanse en Carolyn Watkinson.

Op het Koninklijk Conservatorium in De Haag behaalde ze het certificaat van de cursus zang– en spreekstemmethodiek van dr. J. Pahn.

Marijke heeft haar werkveld in de muziek verbreed met de aanvulling muziekeducatie voor het basisonderwijs.  In 2009 behaalde zij de master Kunsteducatie, gericht op beleid en management. Ze ontwikkelde een aantal culturele projecten in Weert en Den Bosch. Momenteel is ze werkzaam als consulent kunsteducatie voor het onderwijs bij Factorium Podiumkunsten in Tilburg. Klik hier voor een portrait van Marijke bij Factorium. Meer informatie over deze werkzaamheden zijn te vinden op Linkedin. Vanaf 2011 specialiseerde ze zich in de adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn, waarvan ze in 2014 het diploma behaalde. Deze methode sluit zeer goed aan bij de 25 jaar zang(les)ervaring die Marijke heeft. De AOTsessies zijn toegankelijk voor eenieder die aan adem en ontspanning wil werken, zowel individueel als in kleine groepen.

Marijke is mezzosopraan en treedt op als soliste in recitals en bij koorconcerten. Ze heeft een lespraktijk aan huis in Weert en geeft vele workshops en masterclasses. In Roermond werkt zij mee aan de Dag van de Stem en Vocarma. Ook werkte ze voor diverse culturele instellingen waaronder de Muzerije in Den Bosch en de ECIcultuurfabriek in Roermond.