Adem- en ontspanningstherapie

MARIJKE KOOLS

mezzosopraan, stem- en ademcoach, ontspanningstherapeut

consulent kunsteducatie en adviseur muziekeducatie P.O.

logo AOT

Adem- en Ontspanningstherapie

methode van Dixhoorn

Het verminderen van onnodige spanning leidt tot een verbetering van functioneren, een verhoging van welbevinden en  kwaliteit van leven. Deze effecten hebben een zeer brede toepassing.

Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is.

Ontspanningstherapie is het bewust worden en leren hanteren van lichamelijke en mentale gespannenheid. Tezamen  bieden zij je de middelen waarmee  je zelf je eigen spanning kan regelen, via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Daarmee kun je ontdekken of een probleem samenhangt met een verhoogde spanning, die eigenlijk onnodig is en die je kunt verminderen.

De methode werkt aan de hand van een aantal oefeningen (instructies), die zowel liggend, zittend als staand kunnen zijn. Ze zijn in principe voor iedereen uitvoerbaar en sluiten aan bij houdingen in het dagelijks leven. Je ontdekt waar je op kunt letten om het spannings-probleem de baas te kunnen.


In deze therapie is zelfregulatie belangrijk. Dit wil zeggen dat de cliënt niet therapieafhankelijk wordt. In een beperkt aan sessies (4-8 x) leer je hoe je overspanning bij jezelf kunt reguleren.

Een behandeling van een uur kost € 75,-.

Marijke is aangesloten bij de beroepsvereniging VDV, en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister van Dixhoorn ademtherapeuten: de AOS (postcode 6002).

foto van de certificering op 13 juni 2013 met Jan van Dixhoorn